Diversos voluntaris internacionals en diferents imatges. En la primera una noia i un noi americà preparant castanyes, en la segona una noia francesa bevent amb porró mentre una noia australiana s'ho mira. En la última imatge es veu diversos voluntaris dinant.
         
 
Logotip de Wwoof.

Wwoof
Wwoof (World-Wide Opportunities on Organic Farms) neix l'any 1971 al Regne Unit quan Sue Coppard de Londres i secretària de professió, va organitzar “caps de setmana, treball en granges orgàniques·”. La finalitat d'aquesta iniciativa era la de donar l'oportunitat d'experimentar el cultiu ecològic ,durant un cap de setmana, a les persones interessades i que vivien a la ciutat.
Coc en bicicleta.
 
         
  Un noi suec i una noia australiana fent un planetàrium.   Dues noies fent ioga. La primera té una cotorra a l'esquena.  
Document que acredita que El Xop forma part de les granges Wwoof.

Els companys poden ser de qualsevol punt del planeta. Els voluntaris gaudeixen del temps lliures fent ioga amb una cotorra. Avui Wwoof és una organització que posa en contacte voluntaris (gent que viatja) amb receptors (gent que els acull) , i així s'inicia un intercanvi de tipus cultural amb la col·laboració de les dues parts.

 
 
     
   

Els receptors ofereixen el seu espai i els seus coneixements:

 
 
  • Les seves produccions orgàniques,
  • Pràctiques de permacultura,
  • Formes de vida alternatives,
  • Indrets suggerents,
  • Construccions sostenibles ,
  • La cultura catalana en tots els àmbits,
  • Projectes variats,...
 
   

Els voluntaris que són viatgers amb ganes de conèixer els països des de dins
  
 
 
  • Volen aprendre de primera mà tècniques orgàniques,
  • Experimentar el viure i treballar el camp,
  • Conèixer nous sistemes de construcció, nous costums,…
  • Descobrir i practicar noves llengües.,…
 
 
L'Associació Amics de la Natura –el Xop-, forma part de Wwoof des de finals de l'any 2000, casualment el primer contacte es va realitzar amb dues noies americanes que arribar el mateix dia que George Bush va guanyar les eleccions. Des de llavors hem anat rebent persones de tot el món (del Quebec, Japó, Austràlia, França, Irlanda, Alemanya, Estats Units, Paraguai, Nova Zelanda, Suïssa, Bèlgica, Canadà, Anglaterra,...)


Si tu vols ser “wwoofer” a EL XOP o a qualsevol altra casa cal que et facis membre de wwoof (té un cost simbòlic, consulta la web de wwoof ) i que et possis en contacte amb la casa on desitgis anar. Quan et fas soci reps informació de les cases que hi ha tot el món, amb els telèfons i els correus electrònics perquè cal contactar amb els “hosters” abans d'anar a la casa, normalment aquestes acullen gent durant tot l'any.
     
Una noia alemanya i una francesa construint el laberint que hi ha al passeig dels plataners.
       
       
Sempre hi ha cuina per a vegetarians. Entre tots s’estableix una bona relació d’amistat. Cada persona contribueix a fer de l’experiència, uns dies irrepetibles. La creativitat forma part del dia a dia. Qui coneix la cultura catalana se n’enamora. Molts dels projectes que realitzem tenen a veure amb accions sostenibles. Alguns projectes són idees dels propis voluntaris. La dieta mediterrània i plats típics  d’altres indrets que importen els wwoofers són la base de la  nostra dieta. Les activitats que es fan a  EL XOP poden ser molt diverses i gratificants
Adreça de EL XOP i telèfon de contacte 973 20 23 64 i correu electrònic bustia@elxop.com